Понеділок, 06.05.2024, 04:54
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Віртуальний кабінет технології приготування їжі

Головна » 2020 » Грудень » 5 » Декада кулінарних професій
11:13
Декада кулінарних професій

         

З 19 листопада по 4 грудня 2020року в ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва і сервісу» проходила декада кулінарних професій. Мета проведення декади: розкрити для учнів суть, суспільну значимість, історії розвитку та мистецтво професій кухаря, кондитера, офіціанта, бармена, а також мотивувати їх до успішного навчання та зацікавити обраними професіями. У цей період в училищі проводилися різні заходи. Майстри виробничого навчання, викладачі спеціальних дисциплін презентовали професії кухаря, кондитера, офіціанта, бармена; представили проекти «З глибини століть», «Українські обрядові страви», «Цікаві ресторани світу», «Сучасні бари», «Сучасні кулінарні технології»; прочитали лекції-презентації: «Технологія приготування їжі – мистецтво», «Мистецтво оформлення страв, кулінарних та кондитерських виробів», «Молекулярна кухня», «Приготування млинців по-сучасному». Учні 27 групи підготували захоплюючі спектаклі-презентації української, англійської, іспанської, грецької, японської кухонь. Омельчук Яна Вікторівна, майстер виробничого навчання, провела майстер-клас з приготування ажурних млинців. Випускник училища, нині шеф-кухар київського ресторану «Блек Маркет», Сидоров Олексій запропонував учням майстер-клас з приготування страв за технікою «су-від». По завершенню декади, проведений конкурс серед учнів «Розкриємо красу овочів». Учасники конкурсу, переможці внутрішньо групових конкурсів, показали уміння у нарізуванні овочів простими, складними, фігурними формами; проявили творчі здібності у вирізуванні різноманітних квітів та складанні квіткових композицій. Переможцями конкурсу стали: І місце – Мейта Марина, учениця 5 групи; ІІ місце - Сомченко Артур, учень 7 групи та Тишенко Олена, учениця 8 групи; ІІІ місце - Олефір Сергій, учень 9 групи, Ватуля Катерина, учениця 5 групи та Антоненко Катерина, учениця 6 групи. Пізнавальну презентацію досягнень випускників училища «Крок за кроком» представила майстер виробничого навчання Сорока Лариса Петрівна, де розкрила, як учні поступово набували професійних умінь і творчих навичок, починаючи з роботи в лабораторіях училища, базах виробничого навчання, здачі пробних кваліфікаційних робіт, участі і перемогах в конкурсах професійної майстерності різного рівня. Отже, декада кулінарних професій внесла цікаві заходи та інноваційні технології до освітнього процесу, спияла вдосконаленню організаторських якостей майстра виробничого навчання, викладача спеціальних дисциплін, учнів училища. Її проведення дає змогу шліфувати майстерність, проявляти креативність, ініціативу, знайомитися з надбаннями вітчизняного та закордонного куховарства, вивчати стародавні і сучасні рецепти приготування страв тощо. І головне – націлити учнів на те, що секрет успіху доступний всім завдяки наполегливій праці та зацікавленості в результатах роботи.

Переглядів: 462 | Додав: Anna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024uCoz