Неділя, 19.05.2024, 06:30
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Віртуальний кабінет технології приготування їжі

Головна » 2017 » Березень » 3 » Святкуємо День бармена
13:48
Святкуємо День бармена
6 лютого 2017 р. педагоги та учні, що навчаються професії «бармен» відзначали Всесвітній день бармена - день Святого Аманда, просвітителя виноробних регіонів Франції, Німеччини та Фландрії, покровителя виноробів, барменів і рестораторів. Отже в нашій професії є покровитель - Святий Аманд.Святий Аманд, єпископ Маастріхтський (584-679), став офіційним покровителем винарів, торговців вином, пивоварів, власників барів і ресторанів і, нарешті, працівників барів.

Учні групи № 9 презентували історію професії, розкрили її суть та вимоги яким повинен відповідати бармен-митець.

Хто такі бармени, і що змушує цих молодих (і не дуже молодих) людей удень і вночі перебувати на ногах, обертаючись дзиґою, готувати коктейлі, жартувати й спілкуватися з гостями, дивувати публіку майстерністю жонглера й фокусника?

Професія бармен визначилась в ХІХ ст., хоча у всі часи в багатьох народів на свята між столами ходили віночерпії або чашники, які подавали напої.

Професія бармен зародилася в Америці у часи "золотої лихоманки". Тоді в торгових закладах продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг, стали тут же пропонувати і випивку. Потім приміщення магазина перегородив бар'єр, що розділив "торгову зону" і "місце для відпочинку", яке стало називатися баром. Тоді ж з'явилися і перші "бармени", у буквальному перекладі, "люди за стійкою".

Сьогодні бармен - творча ресторанна професія. Тому важливо вибрати і стиль, який відповідав би особливостям характеру і зовнішнім даним людини за стійкою: класичний, фрістайл (фрейлінг), спідміксінг.

А ще свою майстерність бармени проявляють під час приготування коктейлів, а їх створено багато. До прикладу, алкогольні мікси; коктейлі аперитиви (Цезар Коммодус в другому сторіччі нашої ери готова напій з лимонного соку і отрути гадюки) тощо.

Під час свята майстри виробничого навчання Попадюк Руслана Федорівна та Терендій Тетяна Дмитрівна презентували майстер-клас по приготуванню молочних та класичних коктейлів.

Отже, кожна професія заслуговує на процвітання, а це значить, що навчатися майстерності бути барменом треба протягом всього життя!

Це було так

Переглядів: 305 | Додав: Anna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024uCoz