|
6 лютого 2017 р. педагоги та учні, що навчаються професії «бармен» відзначали Всесвітній день бармена - день Святого Аманда, просвітителя виноробних регіонів Франції, Німеччини та Фландрії, покровителя виноробів, барменів і рестораторів. Отже в нашій професії є покровитель - Святий Аманд.Святий Аманд, єпископ Маастріхтський (584-679), став офіційним покровителем винарів, торговців вином, пивоварів, власників барів і ресторанів і, нарешті, працівників барів. |
Учні групи № 9 презентували історію професії, розкрили її суть та вимоги яким повинен відповідати бармен-митець.
Хто такі бармени, і що змушує цих молодих (і не дуже молодих) людей удень і вночі перебувати на ногах, обертаючись дзиґою, готувати коктейлі, жартувати й спілкуватися з гостями, дивувати публіку майстерністю жонглера й фокусника?
Професія бармен визначилась в ХІХ ст., хоча у всі часи в багатьох народів на свята між столами ходили віночерпії або чашники, які подавали напої.
Професія бармен зародилася в Америці у часи "золотої лихоманки". Тоді в торгових закладах продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг, стали тут же пропонувати і випивку. Потім приміщення магазина перегородив бар'єр, що розділив "торгову зону" і "місце для відпочинку", яке стало називатися баром. Тоді ж з'явилися і перші "бармени", у буквальному перекладі, "люди за стійкою".
Сьогодні бармен - творча ресторанна професія. Тому важливо вибрати і стиль, який відповідав би особливостям характеру і зовнішнім даним людини за стійкою: класичний, фрістайл (фрейлінг), спідміксінг.
А ще свою майстерність бармени проявляють під час приготування коктейлів, а їх створено багато. До прикладу, алкогольні мікси; коктейлі аперитиви (Цезар Коммодус в другому сторіччі нашої ери готова напій з лимонного соку і отрути гадюки) тощо.
Під час свята майстри виробничого навчання Попадюк Руслана Федорівна та Терендій Тетяна Дмитрівна презентували майстер-клас по приготуванню молочних та класичних коктейлів.
Отже, кожна професія заслуговує на процвітання, а це значить, що навчатися майстерності бути барменом треба протягом всього життя!
Це було так
|