Важливим етапом в освітньому процесі є мотивація учнів до професійного зростання. На наше переконання, цей етап варто реалізовувати через процес спілкування учнів з успішними людьми. 4 грудня 2018 року в актовій залі ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» проведений майстер-клас з приготування страв за новітньою технологією су-від. Свій професійний успіх презентував випускник училища, нині шеф-кухар київського ресторану «Блек Маркет», Сидоров Олексій та су-шеф Соколан Олексій. Учні і педагоги спостерігали як твориться таїнство приготування вишуканих страв: це салат з телятини, груші маринованої в червоному сухому вині і ферментованих мандарин; восьминіг з маринованою грушею та гранатовим соусом; філе міньйон з кістковим мозком, морквяним пюре та грибами шиї таке; лосось з рожевим вершковим соусом. У приготуванні страв були використані нові види обладнання: апарат «Су-від», індукційна плита, газовий пальник, сифон для приготування еспумів, соусів та пюре.
Для подачі страв кухарі використали вишуканий посуд, який виготовлений за спеціальним замовленням ресторану. В процесі приготування страв фахівці акцентували увагу слухачів на створення смакової гармонії та композиції ароматів в стравах, гармонійному поєднанню палітри продуктів з кольором посуду. Учні захоплено спостерігали за дійством. Адже весь процес приготування страв транслювався в реальному часі на великий екран.
Тож зустріч з успішними людьми, які не тільки розповідають про досягнення, а й демонструють свої вміння через майстер-клас, спонукає, надихає і мотивує учнів до активного пізнавання чарівного світу кулінарії, до здобування знань та набуття практичних навичок.
|